happy logo 1

Mulungu (Erythrina Mulungu) 80 gram

Mulungu (Erythrina Mulungu) 80 gram
€ 14.50 nu € 11.95
OutOfStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:

In Brazilië ontdekte, veelgeprezen natuurlijke rustgever. Zelfs de grootste stresskip vaart er wel bij!

Mulungu is afkomstig uit Brazilië, delen van Peru en andere tropische gebieden in Latijns-Amerika en wordt gewoonlijk gevonden in moerassen en langs rivieroevers.

 

 

Effecten

Mulungu wordt in Brazilië al heel lang gebruikt als natuurlijk rustgevend middel. Het kruid zou goed zijn voor het centrale zenuwstelsel en de nachtrust bevorderen. Mulungu wordt door inheemse volkeren al langer gebruikt vanwege haar verzachtende uitwerking op de luchtwegen. Daarnaast zou het kruid de reinigende werking van de lever ondersteunen.

Gebruik

De gemiddelde dosering is en halve kop gekookte bast per dag. Echter, onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met een lage bloeddruk (en bloeddruk verlagende medicijnen) Mulungu slechts met mate dienen te gebruiken.
Een afkooksel wordt gemaakt door 1 theelepel verpoederd kruid of 2 theelepels versneden kruid te gebruiken voor 250 ml kokend water. Dit moet afgedekt koken, ongeveer 20 minuten op laag vuur. Daarna kan het worden afgekoeld, gezeefd en geconsumeerd.

 

Waarschuwing

* Mulungu is kalmerend en kan slaperigheid veroorzaken.
* In de traditionele geneeskunde wordt het gebruikt om de bloeddruk te verlagen. Klinische testen op dieren hebben hypotensieve werking aangewezen. Het wordt aangeraden dat zij die bloeddruk verlagende medicijnen gebruiken (en mensen met een lage bloeddruk) Mulungu slechts met mate gebruiken en hun bloeddruk goed in de gaten houden.


Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN