happy holland

San Pedro Cactus Cutting

San Pedro Cactus Cutting
San Pedro Cactus Cutting
31.95
InStock
Aantal

Al duizenden jaren gebruikt de inheemse bevolking van het Peruaanse Amazonegebied een breed scala aan geneeskrachtige planten voor helende en spirituele doeleinden. Deze krachtige planten met speciale vaardigheden voor genezing en waarvan wordt aangenomen dat ze spirituele portalen openen, staan bekend als 'leraarplanten'. De San Pedro Cactus, of door de lokale bevolking huachuma genoemd, is een van de belangrijkste planten die worden gebruikt in de genezingspraktijken van een Peruaanse sjamaan.

De San Pedro Cactus, Echinopsis pachanoi, is een lid van de Cactaceae-familie. De cactussen zijn gemakkelijk herkenbaar en waarschijnlijk het populairst in droogtetolerante gebieden. Deze planten zijn niet alleen charismatisch en evolutionair intrigerend; Van veel soorten is bekend dat ze psychoactief zijn. De San Pedro is een snelgroeiende, meerstammige zuilvormige cactus afkomstig uit het Andesgebergte van Zuid-Amerika. Elke stengel kan tot 20 voet lang en zes voet breed worden, beginnend met lichtgroen als ze jong zijn en donkergroen worden met de leeftijd. Ze produceren een hallucinogene stof, mescaline genaamd, die een veranderde bewustzijnstoestand kan veroorzaken. Mensen beschrijven deze toestand vaak als euforie en droomachtig, soms vergezeld van levendige hallucinaties en veranderde zintuiglijke ervaringen.

Hoe bereidt je San Pedro

De San Pedro-cactus kan op verschillende manieren worden ingenomen, waarbij orale inname de meest gebruikelijke methode is om de plant te consumeren. Het vruchtvlees van de cactus kan rauw gegeten worden, maar de plant moet wel goed worden bereid. De wasachtige buitenlaag wordt eerst verwijderd, waarbij de doornige stekels worden geëxtraheerd (vaak met een pincet). De donkergroene schil wordt vervolgens dun geschild en geconsumeerd - dit is waar de meeste alkaloïden en mescaline zich bevinden. Het witte vruchtvlees dat onder de donkergroene schil zit, kan misselijkheid veroorzaken.

De plant wordt echter vaker bereid als thee of poeder, omdat het rauwe vruchtvlees taai en onaangenaam kan zijn om op te kauwen. In beide gevallen wordt het vruchtvlees van de donkergroene cactus op dezelfde manier bereid. Het plantmateriaal kan ook worden gemengd met vruchtensap om de smaak aangenamer te maken en de kans op misselijkheid te verkleinen

Lengte van de San Pedro cutting is 25 - 30 cm. 


Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN